Dette må du vite når du spiller på nett

Hvis man er en av de mange nordmennene som vurderer om du kanskje skal begynne å spille spill på nett, er det kanskje slik at du også er en av de som har spørsmål til hva du egentlig burde vite før du begynner. Det er nemlig mange som føler seg litt usikre når de er helt nye og kanskje ikke har spilt før. I denne artikkelen skal vi se på de tre kategoriene som flest nye spillere føler seg usikre på. Dette er ting som kan virke overveldende, men som faktisk er veldig enkle å sette seg inn i hvis man bare vet hvor man skal begynne.

Spill med budsjett

Når man spiller casinospill på nett, er det viktig at man faktisk har tatt stilling til økonomien sin. Mange tenker kanskje at dette høres kjedelig ut, men det er noe av det beste du kan gjøre for deg selv som spiller. Når du har tatt stilling til økonomien din på forhånd, er det nemlig mye enklere for deg å bare slappe av og kose deg når du spiller. Under skal du få noen grunnleggende råd til hvordan du bør tenke når du legger budsjettet ditt.

 • Sett av penger til spill hvis det er noe du vil prioritere – akkurat som hvis du liker å spise ute eller drive med en fritidsaktivitet.
 • Spill bare for penger du har råd til å potensielt tape.
 • Hold deg til budsjettet ditt, uansett om du vinner eller taper når du spiller. Det er lett å bli revet med, og det å holde deg til budsjettet ditt er din viktigste oppgave.
 • Snakk med de rundt deg om dette, slik at det er noe dere eventuelt kan dele.

Ha full kontroll på de norske reglene

Når man er norsk spiller, vet man at Norsk Tipping har monopol på pengespill. Men dette betyr ikke at du som spiller ikke har lov til å spille på utenlandske plattformer (som ofte oversettes til norsk). Når det kommer til utenlandske spillplattformer på nett, er det mange norske spillere som har spørsmål om hvordan dette fungerer med tanke på de norske reglene. Og det er ikke så rart når man ser på de norske reglene. Her er noe av det du bør finne ut av før du begynner å spille.

 • Når og hvordan du opplyser skatteetaten om eventuelle gevinster.
 • Hvor mye du skal betale i skatt for eventuelle gevinster.
 • Hva forskjellen på å spille hos norsk tipping og de internasjonale plattformene er, med tanke på de to punktene over.

Dette er regler som er i forandring hele tiden, og det er ditt ansvar å holde deg oppdatert i forhold til dette. Du kan alltid snakke med skatteetaten om dette, de hjelper deg gjerne med å finne riktig informasjon for akkurat din situasjon.

Husk dette når du velger plattform

Når du er ny spiller er det mye du skal sette deg inn i, og bortsett fra budsjett og regler for pengespill i Norge, er det som oftest det å velge plattform som er noe av det som skremmer folk aller mest før de begynner å spille. Og det er ikke så rart. Det er nemlig en av de mest overveldende aspektene når det kommer til å spille på nett. Det at det finnes så mange plattformer er nemlig ikke bare bra – fordi det gjør at det er enkelt å finne en plattform og spill som passer for akkurat deg. Det er også noe som gjør at mange føler seg overveldet, fordi man ikke vet hvor man skal starte.

Derfor har vi laget en liste til deg, med de tingene det er viktigst å se etter når det velger plattform, slik at du vet hvordan du skal gjøre utvalget mer relevant for deg:

 • Finn ut av hvilke spill du vil spille, dette gjør det enklere å redusere antall valgmuligheter.
 • Se etter en plattform på norsk. Dette betyr nemlig ofte at det er norsk kundeservice med norske åpningstider, noe som er gunstig for deg som spiller.
 • Se etter gyldige lisenser. Du finner ikke en norsk lisens, men lisenser fra Malta og EU-land er noe du kan se etter.
 • Les anmeldelser fra andre spillere, og legg spesielt vekt på spillere som liker den samme typen spill som du gjør slik at dere bedømmer ting på lignende måter.
 • Les anmeldelser fra eksperter, spesielt hvis disse sammenligner plattformer.
 • Se etter betalingsmetoder. Hvis du vil spille med kryptovaluta, så se etter dette.
 • Noen plattformer gir deg muligheten til å spille live. Se etter dette hvis du vil det.