Ting du bør vite

dogs-and-catsVi har allerede gått igjennom visse ting som er godt å vite når det gjelder både hunder og katter, og hvordan du kan best ta vare på dem. Disse rådene gjelder i allmenhet også for alle andre kjæledyr. En av de viktigste tingene er å fø dem på riktig måte, med riktig mengde og riktig mat. Ikke bare gi dem noe du har kommet på selv. Noe du ikke vet er at både druer og sjokolade er livsfarlige for hunder. Til og med visse planter som du har i hjemmet ditt kan være farlige for dem. Påskeliljer kan være svært skadelige for katter, mens aloe vera kan i de mest ekstreme tilfellene ta livet av en hund. Man må også passe på at dyrene får nok trim, i det minste dyrene som ellers ville vært svært aktive om de hadde levd i det fri. Overvekt er like farlig for dyr som for mennesker.

Visse tilfeller avhenger også av hvordan dyrene har levd før de har kommet i din eie, om de har levd et sunt og friskt liv, eller om de har blitt traumatisert av dårlige eiere som har vært voldelige mot dem. Om de er tilfellet så må man være ytterst forsiktige med dem, da man aldri vet hvordan det kan få utslag for dem senere i deres liv.

Som du ser så er det mye å ta hensyn til, for selv om det å ha et kjæledyr kan virke fristende og veldig koselig så må man spørre seg selv om man er klar for det, om ens familie er klare for det. Det er mye tid som går i et kjæledyr, noen har til og med sammenlignet det med å ha et barn, så mye arbeid som det er. Men om du er klar og villig kommer også belønningen til å være tilsvarende stor og du kan få en venn for livet.